Het innen van vorderingen

In schrale tijden met veel particuliere en zakelijke faillissementen verslechtert de betaalmoraal. Niet zelden komt het voor dat ondernemers hun verplichtingen zijn nagekomen, maar dat de opdrachtgever de factuur niet betaalt.

Advocaat Duitsland

RA Markus Matzkeit

Zulke situaties kunnen een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de ondernemer, ook wanneer er voldoende orders binnenkomen. In zulke gevallen moet er een effectief aanmaningsysteem worden gehanteerd en gerechtelijke invordering niet worden geschuwd. Veelvuldig horen wij dan dat men de klant niet wil wegjagen door strenge aanmaningen of zelfs door gerechtelijke stappen. Vraag uzelf toch maar eens af: hoeveel waarde hecht u aan klanten die niet betalen en aan wie u niets verdient, maar die wel materiaal- en personeelskosten veroorzaken?

Uw contactpersonen zijn Rechtsanwalt Markus Matzkeit en Rechtsanwältin Nicole Walters-Nagakura.

Rechtsanwalt [advocaat] Markus Matzkeit – Verkeersrecht, Verkeersrecht Duitsland, Hurrrecht, Hurrrecht Duitsland, Familierecht, Familierecht Duitsland, Arbeidsrecht, Arbeidsrecht Duitsland, Sociaalrecht, Sociaalrecht Duitsland, Bankrecht, Bankrecht Duitsland