Regelgeving voor winterbanden in Duitsland

Wetgeving winterbanden in Duitsland
In Duitsland is het verplicht winterbanden te hebben. Indien er sprake is van winterse omstandigheden. Ook de alternatieven van vier seizoenen banden of all season banden zijn toegestaan.

Van winterse omstandigheden is volgens de wet in Duitsland sprake bij elk geval van ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs(vorming).

Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is, want ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden, dus bereid u goed voor als u naar Duitsland reist. In Duitsland staan er boetes op het rijden op onjuiste banden.

Sneeuwkettingen
Sneeuwkettingen zijn op sommige plekken in Duitsland verplicht, dit wordt dan aangegeven met een verkeersbord. Er geldt bij gebruik van de sneeuwkettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

Denk daarnaast ook om de wetgeving omtrent ruitensproeiervloeistof en ruitenwissers.
Volgens de Duitse wet moet de auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Dat betekend dat als je in Duitsland de weg op gaat ook rekening moet houden met voldoende ruitensproeier vloeistof en goede ruitenwissers.

Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Markus Matzkeit

Rechtsanwalt

www.Ongeval-in-Duitsland.nl