Wat moet u meenemen als u met eigen vervoer naar Duitsland reist?

Zoals bekend gelden er in Duitsland een aantal andere verkeersregels dan in Nederland.

Wanneer je met de auto door Duitsland reist is het dus handig om te weten welke veiligheidsartikelen verplicht zijn om mee te nemen.

Auto:

  • Gevarendriehoek: Bij pech of een ongeval is in Duitsland, in tegenstelling tot in Nederland, verplicht een gevarendriehoek achter de auto te plaatsen. Op auto(snel)wegen moet de gevarendriehoek op ongeveer 200 meter staan, en op overige wegen op ongeveer 100 meter.
  • Veiligheidshesje: Het is sinds een aantal jaar verplicht om in Duitsland een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. U kunt het beste voor alle inzittenden een veiligheidshesje meenemen. Daarnaast is het verstandig om de veiligheidshesjes binnen handbereik te bewaren. U moet het hesje dragen bij pech of een ongeval.
  • Verbanddoos: Deze uitrusting is alleen verplicht voor voertuigen met een Duits kenteken, maar er wordt geadviseerd als buitenlandse bestuurder, de lokale regels te volgen. Dit uit veiligheidsoverwegingen en om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.
  • Reservebril: Staat er in uw rijbewijs dat u een bril of contactlenzen moet dragen?(beperking code 01). Dan is het verstandig een reservebril mee te nemen, ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Belangrijk: Controleer bij het huren van een voertuig altijd of de verplichte uitrustingen (gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos) aanwezig zijn.

Motor:

Reist u per motor?
Dan is het NIET verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen.

Goed om te weten als u onderweg bent in Duitsland
Niemand hoopt er mee te maken te krijgen, maar indien het toch gebeurt kunt u maar beter al geïnformeerd zijn: Als u slachtoffer bent van een ongeval in Duitsland, is het belangrijk dat u uw rechten kent. Daarom tips hoe te acteren bij een verkeersongeval in Duitsland.

Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Markus MatzkeitAdvocaat Duitsland

Rechtsanwalt
www.Ongeval-in-Duitsland.nl