Onderweg in Duitsland?

Rijdt u door Duitsland? Let dan onder andere op de volgende verkeersregels.
Waar moet u als Nederlander extra op letten als u met eigen vervoer reist door Duitsland:

Mobiel bellen en hoofdtelefoon
Het is voor bestuurders van voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Handsfree bellen is wel toegestaan. Fietsers mogen tijdens het fietsen geen ‘oortjes’ of een hoofdtelefoon dragen.

Pech of ongeval
Bij pech of een ongeval moet de bestuurder een gevarendriehoek gebruiken. Deze moet op autosnelwegen circa 150m en op overige wegen circa 100 meter achter het voertuig worden geplaatst. Dit geldt in principe alleen voor bestuurders van een voertuig met een Duits kenteken, maar geadviseerd wordt om de lokale Regels te volgen uit veiligheidsoverweging, en om een discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Duitse Autobahn
Op ongeveer de helft van de Duitse snelwegen mag u zelf weten hoe snel u wilt rijden. Daardoor is het wel nodig extra goed op te letten, want niet iedereen heeft in de gaten hoe snel u rijdt. Kijk dus regelmatig in uw spiegels want ook een medeweggebruiker kan soms erg snel dichterbij komen.

Stoplichten
Bij de stoplichten in Duitsland zijn er ook een aantal verschillen vergeleken met Nederland. Het eerste is dat de verkeerslichten in Duitsland wat kleiner zijn.  Daarnaast is er verschil in het gebruik van de kleuren. Natuurlijk betekent rood stoppen en groen rijden. In Duitsland wordt het oranje licht echter niet alleen gebruikt als tussenstap van groen naar rood. Het oranje licht gaat ook branden voordat het groene licht aangaat, zodat bestuurders weten dat ze ieder moment weer mogen rijden.

Winterbanden
Wist u dat het in Duitsland verplicht is winterbanden te hebben. indien er sprake is van winterse omstandigheden. Lees hier meer over winterbanden:

Goed om te weten als u onderweg bent in Duitsland
Niemand hoopt er mee te maken te krijgen, maar indien het toch gebeurt kunt u maar beter al geïnformeerd zijn: Als u slachtoffer bent van een ongeval in Duitsland, is het belangrijk dat u uw rechten kent. Daarom tips hoe te acteren bij een verkeersongeval in Duitsland.

Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Markus MatzkeitAdvocaat Duitsland

Rechtsanwalt
www.Ongeval-in-Duitsland.nl